петък, 19 януари 2024 г.

Сбогом на илюзиите за правова държава

 Сбогом и на илюзиите за правова държава, след като Сглобката избра Десислава Атанасова от Герб и соросоида  Белазелков зa конституционни съдии. Премиерът Денков най-безогледно обяви погребението на върховенството на закона с шокиращата формулировка, че се надява политическите лица Атанасова и Белазелков да влияят на Конституционния съд да формира политики, които да определят развитието на държавата?!?!?

Шок и ужас от гледна точка на правото. Конституционният съд официално е обявен за политически орган. 

Вече няма и проформа правен орган, на който да се жалиш, ако законът е престъпен!?

Конституционният съд официално стана висша партийна организация. 

Доказателство номер 1- така и конституционните съдии не се произнесоха за абсолютно законния референдум на "Възраждане" за спасяването на българския лев.

Майната му на волята на българския народ. Важното е да се слугува на САЩ, отправи послание "старият" Конституционен съд. 

А новият с партийния гаулайтер Атанасова и соросоидът Белазелков вече почна да дава отровните си плодове като влияние. Дойде редът на Комисията за спецслужбите да бъде председателствана от "Възраждане", както е по правилник. И хоп, Пеевски и сие обявиха, че ще променят това. Не им харесвал политическия профил на "Възраждане". Била пробългарска партия и това не можели да се търпи. 

Тотално официализиране на беззаконието. 

Какво означава превръщането на Конституционния съд в политически орган паралелно с превръщането на прокуратурата в политическа организация след като във Висшия прокурорски съвет от 10 члена 6 ще се избират от парламента.? Значи, че всяко беззаконие, което е в интерес на евроатлантическата глутница ще бъде амнистирано и узаконявано. И обратното, всяко законно действие, което не се харесва  на САЩ и ЕС, ще бъде криминализирано от политическия орган Конституционен съд. 

Цялата праводъдна реформа на Христо Иванов и сие  в това се изразява - политическо овладяване на съдебната власт. 

Вече официално няма независима съдебна власт. Досега поне имаше илюзии. 

Милен Милушев 

milenmilushev. blogspot.com 

t. me/milenmilushev 


Няма коментари:

Публикуване на коментар