петък, 15 март 2024 г.

Смъртта на патриарха като радостна вест

 Кончината на патриарх Неофит е радостна вест за евроатлантическата секта у нас. Отваря портите за превземането на Българската православна църква отвътре. Дава възможност за насаждане на институционална русофобия с цел прекъсване на сестринството с Руската православна църква и историческата традиция. Създава възможност и за пълзяща сатанизация чрез екуменизъм  под сенките на украинската секта на Зеленски, на Вартоломей и на папата. Мечтата на Соломон Паси, прочул се с проклятието "Майната му на православието".

Църквата е все още  непревзета от западняшките слуги у нас. Дори и по времето на царя. Той даже я укрепи. Преодоля разкола. Но духовното влияние на тази институция заради историческата традиция на свързаност с византийския наратив на Руската православна църква  е трън в петата на западняшкия сатанизъм с неговите ерупции- гей бракове, джендъризм, богоборчество... 

Не случайно цялата евроатлантическа секта зави в един глас след кончината на патриарх Неофит. Теглещите майната на православието изведнъж станаха първи оплаквачки на главата на БПЦ. По-големи светци от Св. Иван Рилски излязоха. Показно страдат. Но тайно умуват как да превземат църквата отвътре. Сто пъти повториха по колониалните медии, че Неофит бил осъдил Русия. А патриархът каза само че е против всички войни. Но евроатлантиците хвърлят в публичното пространство мост към бъдещия патриарх. Един вид длъжен е да осъжда Русия, да се бори с нея, макар негово светейшество Неофит никога да не го е правил. Социологът Първан Симеонов каза, че е против партизацията на църквата в този момент. Което, преведено на брюкселски език и излязло от устата на този стъкмист, означава, че партизацията е започнала, но лицемерието задължава все още да не се артикулира. 

Друг евроатлантически слуга изтъкна как папата потупал по рамото Неофит. Което автоматично поставя БПЦ в подчинено положение спрямо католицизма. Папата като един началник решава кой подчинен да потупа по рамото и кой да подритне отзад. Всичко това е в сферата  на внушенията, но след погребението на Неофит, когато почне вече да се работи за избор на нов патриарх, ще видите подводниците, които ще изплуват на повърхността. Целта е овладяването и на тази институция, за да се откъсне българското православие от историческата традиция на свързаност с руското православие. Няма да се учудя, ако евроатлантиците организират църковен майдан, за да сеят отново разкол. 

Моето лично предпочитание за бъдещ патриарх е пловдивският митрополит  Николай. Енергичен и борбен е. Мисля, че следва историческата традиция. Глупотевини за скъпи  часовници и луксозни коли не признавам. Най-позлатеният духовник в света е папата. Но това не пречи на Запада да го употребява, когато е удобно. И го употребява. Принудиха го да пренебрегне светите писания и да почне да благославя джендъризма, своеобразно педофилията, гей браковете... 

Допускам, че сега се задействат същите механизми като при папата  за принуда и подкупване на Светия синод, така  че новият патриарх да поеме нов курс към деправославянизация. 

Идеологическа помощ за Зеленски... 

Милен Милушев 

Движение БЪЛГАРСКИ НАЦИОНАЛНИ ИНТЕРЕСИ 

milenmilushev. blogspot.com 

t. me/milenmilushev 


Няма коментари:

Публикуване на коментар